پیش دیابت از شایع ترین بیماری هاست که گریبانگیر اکثریت جامعه می‌شود. عوامل متعددی احتمال ابتلا شدن به پیش دیابت را افزایش می‌دهند. برای اینکه به دیابت دچار نشوید باید از علائم و نشانه ها، راه های درمان این بیماری آگاهی داشته باشید.

 پیش دیابت چیست؟

 

 

پیش دیابت چیست

پیش دیابت از شایع ترین بیماری های غدد به شمار می آید. در این حالت میزان قندخون فرد از حدنرمال فراتر میرود اما نمی‌توان آن را دیابت نامید. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چه مدت طول میکشد پیش دیابت به دیابت تبدیل شود، طبق تحقیقات و آمار به دست آمده احتمال ابتلای فرد به بیماری دیابت در افرادی که دچار پیش دیابت شده اند طی پنج تا ده سال پس از مبتلا شدن حدود 50 درصد است. برای مبتلا نشدن به دیابت باید راه کارهایی را پیش بگیرید تا بتوانید میزان قندخون خود را کنترل کرده و از مبتلا شدن به دیابت نوع دو جلوگیری نمایید. در ادامه با ما همراه باشید تا اقدامات لازم جهت پیشیگیری، جلوگیری، عدد پیش دیابت (میزان قندخون فرد) و درمان پیش دیابت را برای شما شرح دهیم بنابراین این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

میزان قند خون در پیش دیابت

میزان قندخون یا عدد پیش دیابت در حالت ناشتا باید کمتر از عدد 99 باشد. این عدد نشان دهنده این است که فرد میزان قندخونش نرمال بوده و به پیش دیابت نیز مبتلا نشده است. حال اگر میزان قندخون فرد بین عدد 100 تا 125 باشد به معنای ابتلای فرد به پیش دیابت است. به طور کلی عدد کمتر از 140 میلی گرم طبیعی میباشد اما میزان قندخون اگر از عدد 140 تا 199 باشد نشانه ابتلای فرد به بیماری دیابت است.

ابتلا به پیش دیابت در سنین مختلف

ابتلا به پیش دیابت در سنین مختلف ممکن است در سنین مختلف مانند کودکی، نوجوانی یا حتی دوران بارداری به بیماری پیش دیابت دیابت مبتلا شوند.

 

پیش دیابت در کودکان

پیش دیابت در کودکان زمانی اتفاق می افتد که میزان قندخون کودک از حد نرمال بیشترشود. این میزان از قندخون به اندازه ای بالا نیست که بخواهیم آن را دیابت نوع دو در نظر بگیریم. احتمال ابتلای کودکانی که پیش دیابت دارند به بیماری دیابت نوع دو بسیار زیاد است بنابراین والدین این کودکان باید به شدت مراقب کودکان خود باشند که به بیماری دیابت تیپ 2 دچار نشوند. اگر کودکانی که مبتلا به پیش دیابت هستند با علائمی مانند افزایش چاقی، بی تحرکی و کم تحرکی روبه شوند افزایش احتمال به دیابت نوع دو بسیار زیاد است. در واقع زنگ خطری است که باید به آن توجه ویژه ای شود.

پیش دیابت در نوجوانان

نتایج پژوهشگران نشان می‌دهد که از هر پنج نوجوان یک نفر به بیماری پیش دیابت مبتلا می‌شود. ازبین هر پنج نوجوان اغلب بین سن 12 تا 18 سالگی و از هر چهار جوان بین بازه سنی 19 تا 34 سالگی، یک نفر به این بیماری دچار می‌شود.

 پیش دیابت در بارداری

افرادی که باردار هستند ممکن است طی دوران بارداری به بیماری پیش دیابت مبتلا شوند. در این حالت میزان قندخون فرد در ماه های نخست باداری از حد معمول و طبیعی بالاتر می‌رود اما این افزایش دلیل بر ابتلای فرد به دیابت بارداری نیست. زنانی که به پیش دیابت دچار می‌شوند را می‌توان در اوایل بارداری مثلا هفته 12 به وسیله انام آزمایش گلیسمی یا ارزیابی اندام ها توسط سونوگرافی و ارزیابی گلوبولین شناسایی کرد.

علائم پیش دیابت چیست؟

همانطور که می‌دانید اگر پیش دیابت تشخیص داده نشود به دیابت کامل تبدیل می‌شود. معمولا پزشکان از طریق انجام آزمایش خون پیش دیابت را تشخیص می‌دهند. اگرچه تشخیص علائم پیش دیابت آسان نیست اما با تغییرات و الگوهای خاصی که در بدن ایجاد می‌شود می‌توانید به پیش دیابت خود پی ببرید. بیشتر افرادی که به پیش دیابت مبتلا می‌شوند تا سال ها بدون علائم هستند. اغلب این افراد تا زمانی که به دیابت نوع دو دچار نشوند ازبیماری خود آگاهی پیدا نمی‌کنند. از علائم کلی پیش دیابت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تشنگی زیاد
  • تکرر ادرار
  • خستگی زیاد
  • تاری دید
  • بهبود کند زخم ها
  • ضافه وزن ناگهانی
  • اختلال در خواب
  • بروز نقاط تیره بر روی بدن

علائم پیش دیابت در زنان

پیش دیابت در زنان با عوامل خطرناک قلبی و عروقی همراه است. ازشاخصه های مهم این بیماری می‌توان به التهاب، تغییرات نامطلوب در انعقاد خون و فشار خون بالا اشاره کرد. احساس تشنگی بسیار زیاد از دیگر علائم پیش دیابت است که درخانم ها دیده شده است. از نشانه های دیگر می‌توان به تاری دید، احساس خستگی زیاد اشاره کرد. در صورت بروز هر یک از این علائم باید حتما به پزشک مراجعه و تحت درمان قرار بگیرید.

علائم پیش دیابت در مردان

آمار مبتلایان به پیش دیابت در آقایان به مراتب بیشتر از زنان است. سالانه تعداد زیادی از مردان به بیماری پیش دیابت دچار می‌شوند. از علائم پیش دیابت در مردان می‌توان به تکرر ادرار، تاری دید و زخم هایی که به سختی بهبود میابند اشاره کرد. به این نکته نوجه داشته باشید که اگر پیش دیابت کنترل و درمان نشود طی مدت زمان پنج سال به دیابت نوع دو تبدیل می‌شود. اگرچه مردان بیشتر دچار پیش دیابت می‌شوند اما میزان تشخیص بیماری آنها کمتر بوده وعواقب خطرناکی را به دنبال دارد. عواملی مانند اضافه وزن، سن بالای 45 سال، داشتن فرد مبتلا به دیابت در خانواده، نداشتن تحرک ومیزان فشارخون بالا ازجمله مواردی هستند که خطرابتلای فرد به بیماری دیابت را تشدید می‌کند. بنابراین اهمیت اصلاح سبک زندگی و کنترل میزان قندخون بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

عواملی که باعث افزایش ابتلای فرد به پیش دیابت می‌شود:

احتمال ابتلای افراد به بیماری پیش دیابت بسیار زیاد است. این خطر بزرگی است که همه افرادجامعه را تهدید می‌کند و کسی از این بیماری در امان نیست. برخی عوامل باعث افزایش مبتلا شدن فرد به پیش دیابت یا پره دیابت می‌شود. پره دیابت رابطه زیادی با سبک زندگی و ژنتیک افراد دارد. در ادامه به عوامل افزایش ابتلا به پیش دیابت می‌پردازیم این عوامل عبارتند از:

  • وزن افراد: اگر شاخص توده بدنی افراد بیشتر از عدد 25 باشد در معرض ابتلا به پیش دیابت قرارمی‌گیرند. این افراد باید تست غربالگری بدهند.
  • سن افراد: افرادی که بالای 45 سال سن دارند بیشتر در معرض پیش دیابت هستند.
  • نژاد افراد: طبق تحقیقات نژاد، از عوامل افزایش پیش دیابت است مثلا آمریکایی های آفریقایی، آسیایی ها و اسپانیایی ها بیشتر در معرض این بیماری هستند.
  • سابقه خانوادگی افراد: اگر یکی از اعضای درجه یک خانواده به بیماری دیابت نوع دو دچار باشد، ریسک ابتلا به پیش دیابت را افزایش می‌دهد.
  • رژیم غذایی افراد: مصرف بعضی غذاها نیز باعث افزایش این بیماری می‌شود. مصرف مواد غذایی مانند مصرف مداوم گوشت قرمز، گوشت های فرآوری شده، نوشیدنی با قند مصنوعی ریسک ابتلا به این بیماری را دوچندان می‌کند.
  • تحرک و فعالیت بدنی افراد: تحرک و انجام ورزش به صورت مداوم به تناسب اندام وخطر ابتلای شما به پیش دیابت را تا حد چشمگیری کاهش می‌دهد.

خوراکی های مناسب برای پیش دیابتی ها

 خوراکی های مناسب برای پیش دیابتی ها

 

اکثر افراد با این سوال مواجه هستند که پیش دیابتی ها چه بخورند ، در این مقاله به خوراکی های مناسب برای پیش دیابتی ها نیز اشاره می‌شود.
از غذاهایی استفاده کنید که دارای فیبرهستند: فیبر نوعی کربوهیدرات غیر قابل هضم بوده وفواید زیادی برای سلامتی افراد دارد. فیبر باعث پرشدن حجم معده افراد و احساس سیری شده و باعث تنظیم حرکات روده می‌شود. خوراکی هایی که شامل فیبر هستند عبارتند از: حبوبات، نان های سبوس دار، میوه ها و سبزیجات، غلات و...

 استفاده از مغزهای خوراکی در رژیم غذایی: مغزها از مواد مغذی به شمار می آیند. شما می‌توانید در طی روز از انواع مغزیجات مانند گردو، پسته و بادام زمینی استفاده کنید. به این نکته توجه داشته باشید مغزیجات حاوی کالری بالا هستند بنابراین شما مجاز به استفاده 30 گرم از آن ها را درطول روز هستید.
مصرف غذاهای پروتئینی کم چرب: سعی کنید در همه وعده های خود از غذاهای کم چرب استفاده کنید. پروتئین باعث احساس سیری شده و از سرعت ورود کربوهیدرات به جریان خون جلوگیری می‌کند. این امر به شما کمک می‌کند تا میزان قندخون ثابت بماند. مرغ و بوقلمون بدون پوست، حبوبات، سویا و ماهی جزء پروتئین‌های کم چرب قرار می‌گیرند. بنابراین استفاده از غذاهای کم چرب به شما کمک ویژه ای می‌کند.

مصرف آب کافی در طی روز: یکی از مهمترین عناصر رژیم غذایی نوشیدن آب به صورت متداول است. اگر به پیش دیابت مبتلا هستید به جای استفاده از نوشابه، آبمیوه هایی که با قند مصنوعی شیرین شده اند آب بنوشید. مصرف میزان آبی که باید در طول روز استفاده کنید به اندازه بدن و میزان فعالیت بدنی شما بستگی دارد.
 وعده‌ی صبحانه را جدی بگیرید
سعی کنید حداکثر دو ساعت پس از بیدار شدن صبحانه بخورید. صبحانه از مهمترین وعده های غذایی به حساب می آید. مصرف صبحانه به کنترل قندخون شما کمک میکند.

چگونگی تشخیص پیش دیابت

 

چگونگی تشخیص پیش دیابت

اگر فرد با علائمی مانند تشنگی مفرط، تکرر ادرار، تشنگی مفرط، تاری دید، احساس خستگی یا ضعف داشته باشد باید به پزشک متخصص مراجعه کند. پزشک در صورت مشاهده این علائم، آزمایش خون را برای فرد اعلام می‌کند. آزمایش قندخون باید به صورت ناشتا و پس از هشت ساعت که معده فرد خالی باشد انجام می‌شود. در حالت ناشتا قندخون باید کمتر از عدد 100 باشد. اگر این عدد بین 100 تا 125 باشد خطر ابتلا به پیش دیابت وجود دارد.
از دیگر آزمایش هایی که برای تشخیص این بیماری در نظر گرفته میشود آزمایش A1C (آزمایشی که میزان قندخون فرد طی دوتا سه ماه اخیر را بررسی میکند ) به شمار می آید. میزان قندخون فرد در آزمایش A1C باید بین عدد 5.7 تا 6.4 باشد. در این حالت قندخون نرمال می‌باشد.

درمان پیش دیابت

درمان پیش دیابت

اگرچه درمان قطعی پیش دیابت تاحدی امکان پذیر نیست اما شروع درمان پیش دیابت و مراقبت های لازم به منظور راهی برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع دو می‌باشد. درصورتی که پزشک ابتلای فرد به پیش دیابت را تایید کند، فرد مبتلا برای درمان پیش دیابت باید راه کارهایی را پیش بگیرد. این راه کارها به شرح زیر است:
ورزش کردن به طورمنظم
داشتن برنامه غذایی حاوی فیبر
کاهش وزن برای افرادی که ازچاقی رنج می‌برند
مصرف داروی پیش دیابت (بنا به تجویزپزشک)
مصرف کربوهیدرات
تحت نظرپزشک معالج قرارگرفتن

کلام پایانی

دراین مقاله از وبسایت پیام دیابت به عوامل مختلف درباره پیش دیابت مانند میزان قندخون فرد در پیش دیابت، علائم پیش دیابت، چگونگی تشخیص پیش دیابت و درمان این بیماری پرداختیم. بنابراین برای کاهش ابتلا به این بیماری پرچالش باید در سبک زندگی خود تغییراتی ایجاد کنید و ورزش، برنامه غذایی سالم و چکاب متداول را فراموش نکنید.

 

نویسنده : حانیه هاشمی
1556 21:30:00 دوشنبه، 13 آبان 1398



امتیاز کاربران :
در این قسمت میتوانید سفارشات خود را پیگیری کنید:
ضمانت اصالت و سلامت فیزیکی کالا
ارسال به سراسر کشور
پرداخت آنلاین با کارت های شتاب
امکان پرداخت در محل

در این قسمت میتوانید سفارشات خود را پیگیری کنید:

معرفی مرکز پیام دیابت 
  • با توجه به شیوع بیماری دیابت در ایران و با وجود مشکلات فراوان در این زمینه مرکزاطلاع رسانی پیام دیابت برای اولین بار در ایران اقدام به خدمات رسانی وسیع و گسترده ویژه افراد دیابتی نموده به گونه ای که این افراد بتوانند تمام خدمات و نیازهای خود را با بهترین کیفیت و کمترین قیمت در یک مکان متمرکز و گسترده در دسترس داشته باشند و علاوه بر آشنایی با محصولات مختلف بتوانند به راحتی آنها را سفارش دهند.

تماس با پیام دیابت

     

    •           پشتیبانی          0917 6080313
    •            09176080313           مدیریت
تمام حقوق مادی و معنوی برای وب سایت مرکز اطلاع رسانی پیام دیابت محفوظ است. 1396 - 1401