بهترین تغذیه برای زخم پای دیابتی، خوراکی هایی است که منبعی غنی از انواع پروتئین و ویتامین باشند تا به بهبود این وضعیت کمک کنند.

چه غذایی برای زخم پای دیابت خوبه

 

رژیم غذایی یکی از مهم‌ترین عواملی است که در پیشگیری از ابتلا به دیابت و یا پیشگیری از ابتلا به زخم های دیابتی تاثیر بسیاری دارد. بنابراین چنانچه کنترلی در رژیم غذایی صورت نگیرد و یا سبک زندگی نا مناسب باشد، افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری ها قرار می‌گیرند.

 همانطور که می‌دانید ابتلا به زخم پای دیابتی، آسیب ها و عوارض بسیاری را به همراه دارد؛ به علاوه امکان درمان آن به صورت خانگی نیز وجود ندارد. اگر به زبان ساده تر بخواییم بگوییم، یعنی درمان فردی که به زخم پای دیابتی مبتلا می شود، زمان بر بوده و به سادگی امکان پذیر نیست. با این حال چنانچه فرد از رژیم غذایی مناسبی پیروی کند، می‌تواند تا حد قابل توجهی از بروز زخم پای دیابتی جلوگیری نماید. هدف ما از نوشتن این مقاله معرفی غذاهایی است که برای زخم دیابت مفید هستند؛ پس اگر خود و یا اطرافیانتان با این مشکل مواجه هستید، بهتر است تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. 

 تصویری از درد پای دیابتی

چه غذایی برای زخم پای دیابت خوبه 

حتما این سوال در ذهن شما نیز به وجود آمده است که برای زخم دیابت چی بخوریم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که برای زخم پای دیابتی، بایستی تغذیه ای مصرف شود که از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی برخوردار باشد.

خوب است بدانید که تغذیه مناسب و مراقبت صحیح می‌تواند به بهبود سریع‌تر زخم‌ها کمک نماید. علاوه بر این در زمان تغذیه برای زخم پای دیابتی، عواملی همچون کنترل قند خون، تأمین تغذیه مناسب، پشتیبانی از فرایند بهبودی و تقویت سیستم ایمنی نیز بسیار مهم هستند.

به طور کلی اگر به دنبال بهبود وضعیت زخم دیابتی هستید، بایستی غذاهایی را میل نمایید که موجب بهبود زخم شده و روند این امر را سرعت ببخشد؛ در ادامه چند نمونه از مهمترین مواردی که موجب بهبود زخم دیابتی می‌شوند را مورد بررسی قرار خواهیم داد. 

 

مصرف پروتئین برای زخم پای دیابت

 پروتئین‌ها جزو مهمترین مواردی هستند که بایستی حتما در بیشتر وعده‌های یک فرد مبتلا به زخم دیابت، وجود داشته باشند ، زیرا برای بهبود بافت‌های زخم‌دار بسیار مهم هستند. از مهمترین منابع پروتئین می‌توان ماست، ماهی، گوشت مرغ و گوشت قرمز کم چرب، تخم مرغ و سویا را نام برد.

 

مصرف میوه و سبزیجات 

میوه‌ها و سبزیجات از مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها تشکیل شده‌اند که فرایند التیام زخم را سرعت بخشیده و به سیستم ایمنی کمک می‌کنند. مصرف میوه‌ها و سبزیجاتی نظیر پرتقال، توت، سبزیجات تاریخچه دار (مثل اسفناج و کلم)، گوجه فرنگی و برگ‌های تاریخچه دار سبز به افرادی که به زخم دیابتی دچار هستند، شدیداً توصیه می‌شود.

 

مصرف چربی‌های سالم

اگر به دنبال بهبود زخم های خود هستید، مصرف چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، روغن کانولا و آووکادو را فراموش نکنید. علاوه بر این از چربی‌های ناسالمی همچون چربی‌های اشباع شده و ترانس چربی‌ها نیز پرهیز نمایید. 

 

مصرف مواد غذایی غنی از روی

 روی نیز جزو موادی به‌حساب می‌آید که برای بهبود فرآیند التیام زخم مفید است. از جمله مهمترین منابع روی می‌توان به گوشت قرمز، مرغ، ماهی، لوبیا و غلات تقویت شده با روی اشاره کرد. 

 

مصرف آب به اندازه کافی 

شاید با خود بگویید که مصرف آب چه ارتباطی به بهبود زخم دیابتی دارد؟! همانطور که می‌دانید، مصرف آب به اندازه کافی برای حفظ رطوبت پوست و همچنین بهبود عملکرد سلول‌ها و بافت‌ها بسیار مهم است؛ بنابراین توصیه می‌شود که روزانه حداقل 8-10 لیوان آب را مصرف نمایید.

 

نکته: دقت داشته باشید که بهترین روش برای تغذیه مناسب و مراقبت از زخم پای دیابتی، مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه است تا برنامه تغذیه مناسبی برای شما تهیه شود؛ در این برنامه به وضوح نیازها و شرایط شما در نظر گرفته خواهد شد.

بهترین تغذیه برای زخم پای دیابت

مواد غذایی مضرر برای زخم پای دیابتی

حال که جواب سوال برای زخم دیابت چی بخوریم؟ را به صورت کامل متوجه شدیم، نوبت به بررسی مواد غذایی مضر برای زخم دیابت می‌رسد. 

برخی از مواد غذایی می‌توانند بر زخم پای دیابتی تأثیر منفی گذاشته و فرآیند التیام را کند نمایند و یا حتی عوارض بیشتری را ایجاد کنند؛ در ادامه چند نمونه از مواد غذایی مضر برای زخم پای دیابتی را به شما معرفی خواهیم کرد. 

 

قندهای اضافه شده

یکی از خطرناک ترین مواد غذایی برای زخم دیابت، قندهای اضافه شده است. مصرف بالای این قند ها که شامل شکر، شیرینی، بیسکوییت، نوشیدنی‌های شیرین و غذاهای پر قند می‌شود، می‌تواند سطح قند خون را تا حد زیادی افزایش داده و فرآیند التیام زخم را بسیار کند نماید.

 

چربی ‌های ناسالم

 مصرف چربی‌های اشباع شده و ترانس چربی‌ها که معمولاً در موادی از جمله گوشت قرمز چرب، کره، ماست، سس‌ها، تنقلات و محصولات پخته‌شده یافت می‌شوند، می‌تواند موجب افزایش التهاب شده و فرآیند التیام را نیز مختل نماید. 

 

مواد غذایی پرفیبر

سعی کنید از مصرف بالای مواد غذایی پرفیبر همچون تخمیری‌ها ( کاهو و خیارشور) و یا میوه‌های تازه قابلمه‌ای اجتناب نمایید، زیرا ممکن است باعث تحریک زخم شده و دردهای شما را افزایش دهد. 

 

نمک بیش از حد

به طور کلی مصرف بیش از حد نمک عوارض خطرناک بسیاری را به همراه دارد. مصرف نمک بیش از حد در افرادی که به زخم دیابت مبتلا هستند می‌تواند موجب انتشار بیش از حد مایعات و تورم در بدن شده و فرآیند التیام را کند نماید. 

 

الکل

 مصرف الکل باعث افزایش سطح قند خون می‌شود، در نتیجه تأثیر مضری بر فرآیند التیام زخم پای دیابتی خواهد داشت.

بدترین تغذیه برای زخم پای دیابت

کلام آخر

تغذیه مناسب یکی از مهمترین عواملی است که در کنار درمان‌های تخصصی می‌تواند موجب تسریع بهبود زخم و همچنین ترمیم بافت‌های آسیب ‌دیده، شود. رژیم‌های غذایی متعادل و مملو از پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون ویتامین C، ویتامین A، زینک و آهن، با تحریک تولید کلاژن و کاهش التهاب در کنار بهبود اکسیژن ‌رسانی، به ترمیم و بازسازی بافت‌ها کمک قابل توجهی می‌نمایند. ما در این مقاله سعی کردیم تا یک جواب جامع و کامل به این سوال که برای زخم دیابت چی بخوریم‌؟ به شما عزیزان ارائه دهیم. امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد. 

 اگر به دنبال بهترین تجهیزات پزشکی و محصولات دیابتی هستید، پیام دیابت با ارائه بهترین خدمات در کنار شماست. همین حالا تماس بگیرید: 09399993878 و از مشاوره رایگان ما بهره‌مند شوید!

سوالات متداول 

1-آیا داروهای مکمل در بهبود زخم پای دیابتی تاثیر دارند ؟

بله برخی از داروها و مکمل‌ها می‌توانند تأثیر مثبتی در بهبود زخم پای دیابتی داشته باشند. اما باید دقت کنید که هر گونه دارو یا مکمل، بایستی با توصیه و نظارت پزشک مصرف شود. از مهمترین و رایج‌ترین داروها و مکمل‌هایی که برای بهبود زخم پای دیابتی مورداستفاده قرار می‌گیرد، می‌توان آنتی‌بیوتیک‌ها، مکمل‌های آهن، مکمل حاوی روی، مکمل‌های ویتامین C و E را نام برد. 

 

2-آیا وزن ایده آل در بهبود زخم پای دیابتی، تاثیر دارد؟ 

بله قطعاً هنگامی که فرد دیابتی، زخمی داشته باشد، دستیابی به وزن ایده آل و بدن سالم و همچنین حفظ آن می تواند به بهبود حداکثری آن زخم کمک کند؛ چراکه چاقی تاثیرات منفی بسیاری را بر کنترل قند خون می‌گذارد. 

 

3-چرا کنترل در مصرف کربوهیدرات‌ها مهم است؟ 

هر شکلی از کربوهیدرات، وقتی که بیش از حد مصرف شوند (مثل غلات کامل و نه فقط قندهای ساده) می توانند تأثیر بسیاری بر میزان قند خون بگذارند، از این رو کنترل سهم تمام کربوهیدرات ها از اهمیت بالایی برخوردار است. 

 


نویسنده :
47 21:30:00 جمعه، 2 آذر 1403




ثبت نظر جدید



نظر شما در مورد این مطلب :

دیگران را با نوشتن نظرات خود، برای خواندن این مطلب راهنمایی کنید.

لطفا پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید.

نظرات خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب، مزایا و معایب را بازگو کنید و بهتر است از ارسال نظرات چندکلمه‌‌ای خودداری کنید.

بهتر است در نظرات خود از تمرکز روی عناصر متغیر مثل قیمت، پرهیز کنید.

به کاربران و سایر اشخاص احترام بگذارید. پیام‌هایی که شامل محتوای توهین‌آمیز و کلمات نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

از ارسال لینک‌های سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی خودتان مثل شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.

در این قسمت میتوانید سفارشات خود را پیگیری کنید:
ضمانت اصالت و سلامت فیزیکی کالا
ارسال به سراسر کشور
پرداخت آنلاین با کارت های شتاب
امکان پرداخت در محل

در این قسمت میتوانید سفارشات خود را پیگیری کنید:

معرفی مرکز پیام دیابت 
  • با توجه به شیوع بیماری دیابت در ایران و با وجود مشکلات فراوان در این زمینه مرکزاطلاع رسانی پیام دیابت برای اولین بار در ایران اقدام به خدمات رسانی وسیع و گسترده ویژه افراد دیابتی نموده به گونه ای که این افراد بتوانند تمام خدمات و نیازهای خود را با بهترین کیفیت و کمترین قیمت در یک مکان متمرکز و گسترده در دسترس داشته باشند و علاوه بر آشنایی با محصولات مختلف بتوانند به راحتی آنها را سفارش دهند.

تماس با پیام دیابت

     آدرس:

    شعبه 1 شیراز میدان لیعصر روبروی درمانگاه شهید رضایی مجتمع سلمان طبقه همکف واحد 11

    شعبه 2  معالی آباد بین خلبانان و دوستان نبش کوچه 17 مجتمع نغمه

    •           پشتیبانی         09399993878
    •            09176080313           مدیریت
تمام حقوق مادی و معنوی برای وب سایت مرکز اطلاع رسانی پیام دیابت محفوظ است. 1396 - 1401