درمان دیابت محدود به مصرف دارو و یا تزریق انسولین نیست؛ رعایت رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی برای موفقیت درمان ضروری هستند.
  • برنامه غذایی برای افراد دیابتی

طبق آمار جهانی سالانه افراد بسیاری در دنیا به بیماری دیابت مبتلا می‌شوند. دلیل اصلی افزایش بیماران دیابتی عدم رعایت رژیم غذایی، تغذیه نامناسب، استرس و عدم فعالیت بدنی می‌باشد. با داشتن رژیم غذایی درست می‌توانید از مبتلا شدن به دیابت جلوگیری کنید. برای مبتلا نشدن به بیماری دیابت علاوه بر داشتن برنامه رژیم افراد دیابتی، داشتن فعالیت بدنی مستمر بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله از وبسایت پیام دیابت برنامه غذایی برای افراد دیابتی را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد و نکاتی مهم در مورد فعالیت بدنی دیابتی‌ها را شرح خواهیم داد. اگر می‌خواهید به بیماری دیابت دچار نشوید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 دیابت چیست و چند نوع دارد؟

قند خون یا گلوکز خون از غذاهایی که در طول روز می‌خورید به دست می‌آید. انرژی بدن شما از گلوکز تأمین می‌شود. انسولین هورمونی است که کمک می‌کند تا گلوکز به سلول‌های بدن وارد شود. در صورت مبتلا شدن به دیابت نوع یک، بدن دیگر قادر به تولید انسولین نخواهد بود و در صورت ابتلا به دیابت نوع دو بدن نه‌تنها قادر به تولید انسولین نیست بلکه از آن نیز استفاده نمی‌کند. نکته حائز اهمیت این است که بدن بدون داشتن انسولین کافی گلوکز را در خون جمع می‌کند و باعث افزایش سطح قند خون می‌شود.

بهترین غذا برای افراد دیابتی چیست؟

شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که برای بیماران دیابتی چی خوبه؟ ابتلا به دیابت برابراست با حذف غذاهای لذت‌بخش، نگران نباشید شما درصورتی‌که وعده‌های غذاییتان را کوچکتر کنید می‌توانید هرآنچه را که دوستدارید بخورید. راه حل کلیدی برای درست غذا خوردن در زمان دیابت این است که تمام غذاهای سالم در گروه‌های غذایی را به مقداری که در برنامه غذایی شما مشخص شده است میل کنید.
گاهی اوقات افراد دیابتی به خوردن انواع شیرینیجات مانند شکر، آبنبات، شکلات و... میل دارند اما به دلیل منع بودن از مصرف این گونه مواد غذایی از خوردن آن اجتناب می‌کنند. خبر خوب این است که افراد دیابتی می‌توانند همه این خوراکی‌ها را مصرف کنند. شرکت کامور محصولاتی را تولید کرده که در صورت بدون قند بودن طعم شیرینی دارند و میزان قند خون را افزایش نمی‌دهند. محصولات کامور از شیرین کننده‌هایی نظیر ایزومالت که هیچ گونه عوارضی ندارد استفاده کرده است. شما می‌توانید از سایت پیام دیابت انواع محصولات کامور را تهیه کنید.

غذاهایی که در رژیم دیابت باید بخورید

  • غذاهایی که حاوی نشاسته هستند مانند سیب زمینی، نخود سبز و ذرت
  • مواد غذایی که حاوی غلات کامل هستند مانند برنج، ذرت، گندم، جو، نان، ماکارونی و کینوا
  • مواد غذایی غیر نشاسته‌ای: هویج، سبزیجات، کلم بروکلی، گوجه فرنگی و فلفل
  • میوه‌ها: توت، خربزه، موز، سیب، انگور و پرتقال

بهترین زمان تغذیه برای دیابتی‌ها

افراد دیابتی نسبت به افراد عادی که دیابت ندارند باید در طول روز وعده‌های غذایی بیشتر با حجم کمتر بخورند همچنین میزان غذای مصرفی افراد دیابتی، بسته به داروها یا میزان انسولینی که تزریق می‌کنند متغیر است. حتی گاهی باید به همان میزانی که دارو دریافت می‌کنند کربوهیدرات نیز استفاده کنند. اگر به هنگام مصرف دارو یا تزریق انسولین وعده غذایی خود به تأخیر انداخته یا حذف می‌کنید سطح قند خون شما بسیار پایین می‌آید؛ بنابراین برای تشخیص زمان درست غذا خوردن با توجه به فعالیت بدنی و مصرف دارو باید با پزشک متخصص مشورت نمایید.

بهترین رژیم غذایی برای افراد دیابتی

برای کنترل میزان قند خون باید بین فعالیت‌های بدنی، غذاها و داروهایی که مصرف می‌کنید تعادل برقرار کنید. اگرچه تغییر عادات غذایی در نگاه اول سخت و چالش برانگیز به نظر می‌رسد اما با شروع تغییرات کوچک این راه برای شما آسان می‌شود. شما می‌توانید با کمک دوستان، خانواده و توصیه‌های پزشک به یک رژیم غذایی درست و اصولی برسید.

فعالیت های بدنی مفید برای دیابتی ها

فعالیت‌های بدنی برای دیابتی‌ها عبارتند از: تمرینات قدرتی، داشتن برنامه برای بدنی روزانه، انجام تمرینات ایروبیک و... در ادامه این موارد را به اختصار بررسی خواهیم کرد.

داشتن برنامه برای فعالیت بدنی روزانه

فعالیت بدنی در طی روز خواه ناخواه باعث افزایش سوخت وساز کالری در بدن می‌شود. با استفاده از راه‌حل‌های زیر می‌توانید فعالیت بدنیتان را افزایش دهید. مثلاً زمانی که با تلفن صحبت می‌کنید راه بروید یا اینکه نظافت منزل و شستن ماشین را خودتان به عهده بگرید. سعی کنید هنگامی‌که به محل کار می‌روید ماشین را دورتر از مقصد پارک کنید و باقی مسیر را پیاده بروید؛ بنابراین برنامه روزانه خود را طوری تنظیم کنید که فعالیت‌های بدنیتان افزایش یابد.

انجام تمرینات ایروبیک

تمرینات ایروبیک با به کارگیری ماهیچه‌های اصلی بدن باعث افزایش ضربان قلب می‌شود و شدت تنفس را افزایش می‌دهد. به این نکته توجه داشته باشید که داشتن فعالیت‌های هوازی در طی هفته حداقل به مدت 30 دقیقه برای سلامت بدن بسیار مفید است؛ بنابراین با انجام تمرینات ایروبیک می‌توانید دیابت خود را تا حد چشمگیری کاهش دهید.
یکی دیگر از روش‌های کاهش قند خون انجام تمرینات قدرتی و کششی می‌باشد. این نوع ورزش توسط وزنه یا طناب‌های کششی انجام می‌شود. انجام این نوع تمرینات به تقویت استخوان‌ها و عضلات بسیار کمک کرده و میزان قند خون را کاهش می‌دهد. اگر در هفته دو بار به انجام تمرینات قدرتی به همراه فعالیت‌های هوازی بپردازید نتیجه بهتری خواهید گرفت. شما می‌توانید تمرینات قدرتی کششی مانند اسکات، دراز نشست، حرکت لانچ، پلانک، تمرینات بازویی همراه با دمبل و... را حتی در منزل انجام دهید.

 

تمرینات کششی و قدرتی 

یکی دیگر از روش‌های کاهش قند خون انجام تمرینات قدرتی و کششی می‌باشد. این نوع ورزش توسط وزنه یا طناب‌های کششی انجام می‌شود. انجام این نوع تمرینات به تقویت استخوان‌ها و عضلات بسیار کمک کرده و میزان قند خون را کاهش می‌دهد. اگر در هفته دو بار به انجام تمرینات قدرتی به همراه فعالیت‌های هوازی بپردازید نتیجه بهتری خواهید گرفت. شما می‌توانید تمرینات قدرتی کششی مانند اسکات، دراز نشست، حرکت لانچ، پلانک، تمرینات بازویی همراه با دمبل و... را حتی در منزل انجام دهید.

نکات ورزشی ای که دیابتی ها باید به آن توجه داشته باشند

برای انجام انواع تمرینات ورزشی باید از پزشک خود در جهت برنامه غدایی قبل و بعد از فعالیت بدنی مشاوره بگیرید. هر زمان که می‌خواهید ورزش کنید مقداری خوراکی قندی مانند شکلات یا خرما به همراه داشته باشید تا زمانی که احساس ضعف یا افت قند خون داشتید از آن استفاده کنید.
در صورت استفاده از داروهای کنترل قند خون مراقبت‌های لازم را به عمل‌آورید. اگر انسولین تزریق می‌کنید برنامه‌ای برای دریافت انسولین قبل و بعد از تمرین بنا به دستور پزشک داشته باشید. برای مصرف دارو و انسولین هیچ‌گاه خودسرانه عمل نکنید.
میزان قند خون خود را قبل از تمرین، حین تمرین و پس از اتمام تمرین چک کنید.
بنابراین برای داشتن برنامه صحیح برای دریافت انسولین و سایر داروهایی که برای کاهش قند خون استفاده می‌شود باید حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

نتیجه گیری

تعادل در خوردن غذا، میان وعده و میوه‌ها از اصول اصلی برنامه غذایی برای افراد دیابتی است. برنامه غذایی صحیح هیچ یک از گروه‌های غذایی را حذف نمی‌کند بنابراین فرد دیابتی با کمبود مواد مغذی و عوارض جانبی مواجه نمی‌شود. به این نکته توجه داشته باشید که حذف وعده‌های غذایی در رژیم دیابت ممنوع بوده و مصرف مواد غذایی در وعده اصلی و میان وعده به مقدار کنترل شده در رژیم دیابتی‌ها مؤثر است. ازاین رو یک رژیم کامل از غذاهای متنوع در گروهای اصلی غذایی تشکیل شده است. علاوه بر رژیم غذایی، داشتن یک برنامه ورزشی یک امر ضروری به شمار می‌رود به همین منظور پیشنهاد می‌کنیم ورزشی را دنبال کنید که به آن علاقه‌مند هستید. اگر به دیابت مبتلا هستید برای دریافت برنامه اصولی تغذیه با پزشک متخصص مشورت نمایید. در این مقاله از وبسایت پیام دیابت در مورد برنامه غذایی برای افراد دیابتی صحبت کردیم امیدواریم مطالب برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت وجود هرگونه سؤال با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

 

 

 

 

 

 

 

نویسنده : حانیه هاشمی
587 21:30:00 یکشنبه، 9 مرداد 1401



امتیاز کاربران :
در این قسمت میتوانید سفارشات خود را پیگیری کنید:
ضمانت اصالت و سلامت فیزیکی کالا
ارسال به سراسر کشور
پرداخت آنلاین با کارت های شتاب
امکان پرداخت در محل

در این قسمت میتوانید سفارشات خود را پیگیری کنید:

معرفی مرکز پیام دیابت 
  • با توجه به شیوع بیماری دیابت در ایران و با وجود مشکلات فراوان در این زمینه مرکزاطلاع رسانی پیام دیابت برای اولین بار در ایران اقدام به خدمات رسانی وسیع و گسترده ویژه افراد دیابتی نموده به گونه ای که این افراد بتوانند تمام خدمات و نیازهای خود را با بهترین کیفیت و کمترین قیمت در یک مکان متمرکز و گسترده در دسترس داشته باشند و علاوه بر آشنایی با محصولات مختلف بتوانند به راحتی آنها را سفارش دهند.

تماس با پیام دیابت

     

    •           پشتیبانی          0917 6080313
    •            09176080313           مدیریت
تمام حقوق مادی و معنوی برای وب سایت مرکز اطلاع رسانی پیام دیابت محفوظ است. 1396 - 1401